fabrizio saccomanni unicredit
-
  • -
  • -

L'italià Fabrizio Saccomanni, president d'UniCredit des d'abril de 2018 ha mort als 76 anys segons apunten diversos mitjans del país transalpí. Aquest dimecres havia participat en una roda de premsa del banc amb motiu dels resultats semestrals.

Saccomanni va ser també ministre d'Economia al govern dirigit per Enrico Letta entre abril de 2013 i febrer de 2014, però abans d'això, l'economista va ser president del Banc d'Itàlia on va passar bona part de la seva carrera professional.

Aquí s'hi va unir amb 25 anys (el 1967) i entre mitjanes va treballar en altres institucions. No va ser fins a l'octubre de 2006 quan va ser nomenat president del Banc d'Itàlia, càrrec en el qual va ser reelegit el juliol de 2012.

Prèviament, entre 1970 i 1973 va treballar com a economista i assistent del director executiu per a Itàlia al Fons Monetari de Washington. La seva primera assignació per al Banc d'Itàlia va ser a Milà a l'oficina de supervisió bancària i financera de 1967 a 1970.

Després d'haver ocupat el càrrec de vicepresident del Banc Europeu de Reconstrucció i Desenvolupament a Londres, va ser suplent del Governador en el Consell de Govern del BCE. I va ser aquí quan Enrico Letta el va cridar per administrar el Ministeri d'economia i finances el febrer de 2013, on va ocupar el càrrec fins al febrer de 2014, quan va ser reemplaçat per Pier Carlo Padoan.

Finalment, l'abril de 2018 va ser nomenat president de la junta directiva d'UniCredit per la junta d'accionistes, després de la qual cosa va ser triat per unanimitat el 8 de novembre de 2017 a la junta de l'institut després de la partida de Fabrizio Palenzona.

UNICREDIT VA PRESENTAR RESULTATS DIMECRES

El grup bancari italià anunciava aquest dimecres un benefici net de 3.241 milions d'euros durant la primera meitat de 2019, un 51,7% més en termes interanuals, gràcies a la venda de la seva participació en Finecobank. Sense tenir en compte aquesta operació, Unicredit ha guanyat 2.158 milions, tot just un 1% superior als 2.136.000 del primer semestre del passat exercici.

El banc més gran d'Itàlia per actius va experimentar un augment dels seus guanys nets de més del 80% durant el segon trimestre de l'any, ja que es va beneficiar de les vendes d'actius, però l'entitat va reduir la seva guia d'ingressos per a aquest any en advertir sobre l'impacte de les taxes d'interès més baixes.

Per al que queda d'any, Unicredit va preveure ingressos a la baixa per 18.700 milions d'euros, va confirmar costos operatius per 10.100 milions i va vaticinar una exposició als crèdits deteriorats bruta "molt per sota" dels 14.900 milions d'euros.

Precisament durant la roda de premsa posterior a la presentació dels seus comptes va ser on va aparèixer públicament Fabrizio Saccomanni, per última vegada.

Noticias relacionadas

contador