moodys_630

L'economia d'Espanya té menors perspectives de creixement. És el que afirma Moody's en un informe en què afegeix que, tot i que la perspectiva per als governs regionals el 2020 és estable, només alguns regions aconseguiran l'equilibri financer el proper any i que les necessitats de finançament seguiran sent elevades.

"Les menors perspectives de creixement de l'economia espanyola reduiran el creixement dels ingressos de les regions", però, la seva "consolidació fiscal continuarà el 2020, però a un ritme més lent a mesura que caigui el creixement dels ingressos. Si bé, les raons fiscals milloraran, hi haurà certa pressió per augmentar la despesa de capital l'any que ve", expliquen.

És "poc probable" que el futur govern "minoritari" aprovi una reforma del sistema de finançament regional el 2020

La vicepresidenta assistent i analista de Moody's i el coautor de l'informe, Marisol Blázquez, afirma que "els governs regionals d'Espanya continuaran beneficiant-se del creixement dels ingressos operatius, però es reduirà al 2% el 2020 des del 3,2% el 2019 a causa de l'exercici econòmic més feble a nivell nacional".

Preveuen que només algunes regions aconseguiran l'equilibri financer el 2020, encara que el sector regional de mitjana perdrà l'objectiu de dèficit zero establert pel Govern central. El deute directa i indirecta neta total de les regions qualificades per Moody's continuarà creixent, i arribarà al voltant de 271.000 milions d'euros el 2020 en comparació amb els 26.000 milions el 2018.

A més, les necessitats de finançament de les regions espanyoles seguiran sent elevades en 33.000 milions d'euros l'any que ve a causa d'una quantitat significativa de deute vençut el 2020, la majoria dels quals es deriva dels mecanismes de liquiditat del Govern central. "Els governs regionals augmentaran el finançament extern a través d'emissions de bons a mesura que tornin gradualment als mercats de capitals, beneficiant-se de l'entorn de baixos tipus d'interès".

Finalment, Moody's assenyala que és "poc probable" que el futur govern "minoritari" aprovi una reforma del sistema de finançament regional el 2020, "cosa que significa que no hi haurà ingressos addicionals per als governs regionals espanyols".

Noticias relacionadas

contador