ep moodys investors service
TWITTER - Archivo

La nova directiva de bons garantits de la Unió Europea (UE) i les esmenes associades a les lleis nacionals, en vigor a partir del proper 8 de juliol, enfortiran els estàndards crediticis per als bons garantits espanyols, italians, francesos i alemanys, segons Moody's.

La directiva de la UE sobre bons coberts requereix que els estats membres incloguin estàndards mínims de crèdit als seus marcs legals abans del 8 de juliol, explica Luis Romaguera, Analista AVP de Moody's, que considera que “la implementació de la directiva serà positiva per al crèdit, especialment als estats membres que actualment tenen marcs amb característiques més febles (com Espanya i Itàlia) o han optat per excedir els requisits establerts per la directiva (com Alemanya)”.

A Espanya, la nova llei inclou disposicions que segregaran millor els actius per als tenidors de bons garantits, reforçaran els poders de supervisió, milloraran la governança del conjunt de préstecs que recolzen els bons garantits, milloraran la liquiditat i preservaran la qualitat del conjunt de cobertura, afegeix.

Destaca que els nous requisits mínims de sobregarantia (OC) seran més febles que els estàndards actuals, però les altres disposicions positives superaran aquesta característica negativa. Certs aspectes segueixen sense estar clars, però Moody's espera que hi hagi modificacions una vegada que la llei consolidi el Reial decret llei que va transposar la Directiva.

"La nova llei enfortirà els estàndards crediticis per als bons garantits espanyols", afirma Romaguera.

contador