ep moodys
EUROPA PRESS - Archivo

L'agència de qualificació Moody's adverteix que la crisi del coronavirus i l'enfonsament del preu del petroli "han afeblit considerablement les perspectives econòmiques mundials i estan creant una greu i àmplia crisi creditícia a molts sectors, regions i mercats".

Segons Moody's, els xocs simultanis de la pandèmia del coronavirus i la disminució dels preus del petroli han perjudicat l'entorn creditici mundial. "La seva durada determinarà la trajectòria de les qualificacions sobiranes mundials", adverteix.

L'efecte creditici combinat d'aquests esdeveniments no té precedents, insisteixen des de Moody's. L'agència preveu que la qualitat del crèdit a tot el món continuï deteriorant-se, especialment per als emissors dels sectors més afectats per la reducció dels ingressos i la interrupció de les cadenes de subministrament, o per l'augment de l'aversió al risc dels inversors.

Així i tot, Moody's precisa que és probable que les revisions de qualificació dins l'espai sobirà "siguin relativament limitades", sempre que la crisi, per greu que sigui, "continuï sent relativament efímera i el creixement es reprengui el segon semestre de l'any sense que s'hagin produït danys més perdurables a les economies i els sistemes financers".

Noticias relacionadas

contador