cbeurozona4

L'agència de qualificació creditícia Moody’s ha assegurat que el creixement econòmic de la zona euro s'alentirà el 2019, tot i que seguirà sent "robust", de manera que li mantindrà una perspectiva "estable", segons es desprèn d'un informe publicat aquest dimarts.

"Tot i que el creixement econòmic de l’Eurozona s'alentirà el 2019, es mantindrà prou robust com per ser positiu per al crèdit", ha afirmat el vicepresident i analista sènior de Moody’s Steffen Dyck. "No obstant això, les tensions comercials i l'alentiment de l'economia global estan entre els riscos externs a la baixa més importants per a les condicions macroeconòmiques que observem per a aquest any", ha afegit.

L’Eurozona ha començat el 2019 amb 15 països qualificats amb una perspectiva 'estable' per Moody’s, mentre que altres quatre tenen un horitzó 'positiu'. D'aquesta manera, l'agència de qualificació no contempla cap perspectiva 'negativa' entre els socis de l'euro per primera vegada des de 2007.

Les tensions comercials i l'alentiment de l'economia global estan entre els riscos externs

No obstant això, l'organisme ha alertat que l’"escalada política" en les tensions comercials i el proteccionisme, així com les "preocupacions" per la direcció de les polítiques econòmiques a causa de la major fragmentació política podrien suposar un impacte negatiu per a la confiança i la inversió.

"La creixent fragmentació política segueix canviant els equilibris parlamentaris tradicionals. Això genera incertesa respecte a la direcció de les polítiques a nivell nacional i limita les perspectives que es realitzin reformes de calat destinades a reforçar la resiliència de la zona euro a futures crisis" , ha explicats Dyck.

Moody’s ha tornat a insistir que l'amenaça de nous aranzels als vehicles per part dels Estats Units és un risc per a Alemanya i Eslovàquia. De la seva banda, Irlanda, Bèlgica, Països Baixos, Xipre i Malta es mantenen com els països europeus més exposats al Brexit.

L'agència de qualificació estima que a prop de la meitat dels països de l’Eurozona tancaran el 2019 amb dèficit fiscal, de manera que el dèficit acumulat del grup se situarà al 0,9% del PIB de l’Eurozona aquest any. "L'elevat deute públic es mantindrà com un element constrictor de les valoracions de diversos països de l’Eurozona com ara Itàlia, Portugal o Espanya", ha postil·lat Moody’s.

Noticias relacionadas

contador