ep monedes moneda billet billets euro euros capital recurs
Europa Press - Archivo

El sentiment econòmic de l’Eurozona es va deteriorar notablement i més del que s'esperava el desembre, segons les dades de la Comissió Europea publicades aquest dimarts. Així, aquest indicador tanca un any en què ha registrat caigudes en tots els mesos, cosa que mostra un nou signe de debilitat per a l'economia europea.

Durant l'últim mes de l'any, el sentiment econòmic va baixar a 107,3 ​​punts enfront dels 109,5 de novembre, i va marxar, a més, el nivell més baix des de gener de 2017. Per la seva banda, la confiança en la indústria va caure a 1,1 punts des de 3,4 de novembre, mentre que l'estat d'ànim dels consumidors també va baixar a -6,2 punts des de -3,9 del mes anterior.

No obstant això, les vendes al detall van continuar creixent el novembre, segons les estimacions oficials publicades dilluns, de manera que la confiança del comerç minorista va augmentar 0,5 punts el desembre.

La lectura del sentiment pitjor del que s'esperava confirma les expectatives dels analistes que van pronosticar una desacceleració del creixement de la zona euro durant l'últim trimestre de l'any, després que el PIB baixés al 0,2% durant el tercer trimestre. Aquestes expectatives a la baixa són el reflex, en part, de la disminució de la confiança en la indústria, principalment a Alemanya, on s'ha registrat la tercera caiguda mensual consecutiva el novembre de la producció industrial.

Noticias relacionadas

contador