coronaviruscbcrasheconomico

L'agència de qualificació creditícia Moody's ha alertat que els paquets d'estímuls aprovats per diversos governs europeus no serviran per compensar "totalment" el mal econòmic generat per la pandèmia del coronavirus Covid-19, segons es desprèn d'un informe publicat per l'agència aquest dilluns.

En concret, la firma qualificadora de riscos ha explicat que l'impacte creditici del brot víric varia molt depenent dels països i sectors en observació, i que tot i que les mesures d'estímul i suport són "molt" positives per a les empreses, són neutrals per a les notes sobiranes. No obstant això, els efectes positius d'aquests programes de suport governamentals "no compensaran totalment" els impactes econòmics, ha indicat la firma.

"Existeix una incertesa considerable sobre l'eficàcia d'aquestes mesures"

Encara que les polítiques de suport ajudaran llars i empreses, existeix una incertesa considerable sobre l'eficàcia d'aquestes mesures, i no compensaran totalment el mal econòmic i financer de lluitar contra la pandèmia", ha indicat el director gerent per a estratègia creditícia de Moody's, Colin Ellis, i coautor de l'informe, que se centra en les majors cinc economies europees (Alemanya, França, Regne Unit, Itàlia i Espanya).

"Per exemple, els bancs i altres institucions financeres probablement seran reticents a concedir crèdits als prestataris amb més risc, perquè els governs no garantiran per complet els préstecs", ha afegit Ellis. Les garanties de préstec només proporcionen un coixí per a prestataris corporatius que ja es beneficien d'una liquiditat adequada i afectarà els més solvents, ha explicat Moody's.

D'altra banda, encara que l'agència ha alertat que els costos fiscals d'aquests programes d'ajuda governamentals probablement són "considerables" i per sobre dels dèficits normals en una recessió, també ha reconegut que els Estats tenen "fortaleses i eines úniques" a la seva disposició.

Noticias relacionadas

contador