• "Estem corregint el dèficit públic amb un país creixent al capdavant de la UE i creant aquest any 600.000 llocs de treball", ha remarcat
ep cristobal montoro ministrohacienda
EUROPA PRESS

El ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, ha avançat aquest dijous que el dèficit de totes les administracions públiques va tancar el tercer trimestre de l'any a l'1,5% del PIB, fet que suposa 1,3 punts menys que al final del mateix trimestre de fa un any, quan se situava al 2,88% del PIB.

Durant la seva intervenció a la signatura del Concert de prestació sanitària de Muface amb diverses asseguradores per al període 2018-2019, Montoro ha valorat la reducció del dèficit públic del tercer trimestre en la dada que ha avançat, una de les qual Hisenda publicarà aquest dijous juntament al dèficit de l'Estat fins a novembre i de les comunitats autònomes fins al mes d'octubre.

Montoro ha assegurat que Espanya té "a l'abast" l'objectiu de dèficit del 3,1% per a aquest any, de manera que abandonarà "molt aviat" el procediment de dèficit excessiu en el qual està immersa des del 2009 i això suposarà "un gran objectiu assolit".

En aquest sentit, ha subratllat que el Govern de Mariano Rajoy ha aconseguit reduir el dèficit des d'un nivell superior al 9% que "es va trobar" quan va arribar al poder el 2011, al 3,1% aquest any, així com abonar el deute comercial de 35.000 milions d'euros.

"Estem corregint el dèficit públic amb un país creixent al capdavant de la UE i creant aquest any 600.000 llocs de treball", ha remarcat Montoro, que ha indicat que s'està demostrant que la política de reducció de dèficit públic és "el millor instrument i la palanca més poderosa per crear ocupació". El titular d'Hisenda ha posat èmfasi que ni la crisi de Catalunya, "la major crisi política de la democràcia", ha impedit que continuï el creixement econòmic, la creació d'ocupació i la reducció del dèficit públic al ritme actual.

Això té "molt a veure" amb l'actuació del Govern davant la crisi política a Catalunya, amb el control de les finances públiques a la regió i l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, ha apuntat. De cara a 2018, Montoro ha advocat per "perpetuar" el camí de reducció de dèficit públic i de qualitat del creixement econòmic basat en la fortalesa del sector exterior perquè se segueixi traduint en creació d'ocupació.

Noticias relacionadas

contador