ep la ministra portavoz y de hacienda maria jesus montero
EUROPA PRESS/R.Rubio.POOL - Europa Press

Aquest dimarts, María Jesús Montero, la ministra d'Hisenda, ha assenyalat que l'Executiu no planteja "en cap cas" que la capital apugi impostos, sinó amortitzar el Patrimoni i Successions.

Durant la roda de premsa posterior a Consell de Ministres, han preguntat a la ministra sobre l'amortització fiscal que vol dur a terme l'Executiu. Montero ha afirmat que "no són impostos autonòmics".

Això succeeix en el marc d'un ambient tens després del debat per l'acord entre el Govern i ERC sobre els pressupostos per aprovar una possible amortització fiscal entre regions. Aquesta mesura ha suscitat el rebuig de la capital, així com dels presidents autonòmics del Partit Popular.

Montero ha assegurat que el Govern no busca una pujada d'impostos, sinó que la possible amortització fiscal s'estabilitzi el "Patrimoni, Successions i Donacions" per evitar deslocalitzacions, l'"efecte seu", el 'dúmping fiscal' i la deslegitimació de les figures.

Enmig de la conferència, la ministra ha criticat el "victimisme" de certes comunitats, referint-se a la capital. A més, ha reprovat a Juanma Moreno, president d'Andalusia, per rebutjar la proposta que el mateix recolzava en el passat.

contador