• La mesura només impactaria sobre 91.400 contribuents, el 0,46% del total, i recaptaria 400 milions
maria jesus montero congreso
Congreso de los Diputados

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha confirmat aquest dijous que el Govern està disposat a explorar o estudiar la possibilitat d'apujar els impostos a les rendes més altes, és a dir, les que estan per sobre dels 150.000 euros.

Les rendes superiors a 150.000 euros "evidentment" no pertanyen ni a les classes mitjanes ni treballadores

Així ho ha assenyalat la titular del Ministeri en una trobada amb els mitjans abans de comparèixer al Congrés, on també ha posat èmfasi que el Govern "ha deixat molt clara la seva posició des del primer moment que no apujaria els impostos ni a la classe mitjana ni a la classe treballadora".

"Ho hem dit des del principi, així ho hem mantingut durant les reunions i en això ens mantenim", ha postil·lat la ministra, després de subratllar, segons recull Europa Press, que les rendes superiors a 150.000 euros "evidentment" no pertanyen ni a les classes mitjanes ni a les classes treballadores.

Montero ha afirmat que el Ministeri és prudent amb les negociacions perquè creu que és "necessari que tinguin el seu temps perquè arribin a bon port". "En el moment que hi hagi acord així ho expressarem", ha postil·lat la ministra.

400 MILIONS MÉS RECAPTATS

Per la seva banda, els Tècnics del Ministeri d'Hisenda (Gestha) calculen que la pujada de l'IRPF afectaria el 0,46% dels declarants, és a dir, 90.788 persones i que, amb ella, el Govern aconseguiria recaptar uns 400 milions d'euros. Així mateix, estimen que els afectats haurien de pagar cada any una mitjana de 4.400 euros més, xifra que es traduiria en un increment del 2,1% de la seva factura fiscal.

Apunten, a més, que la recaptació que s'aconseguiria amb aquesta mesura podria augmentar en 1.500 milions si s'arribés a un acord per equiparar la tributació de les rendes de l'estalvi amb la de la renda general per als que perceben rendiments del capital de més de 50.000 euros i ingressin rendes totals per sobre dels 150.000 euros.

Noticias relacionadas

contador