ep archivo   imagen de un trabajador con un ordenador portatil
SUMAUTO - Archivo

La jornada laboral de quatre dies o 32 hores setmanals s'implantarà a Espanya el 2022 i beneficiarà més de 3.000 treballadors d'unes 160 empreses. Segons la propostes de Més País per als Pressupostos Generals (PGE) de l'any que ve, la mesura comptarà amb ajudes d'entre 2.000 i 3.000 euros per treballador.

Així queda reflectit en l'esborrany que aquesta setmana el partit d'Íñigo Errejón ha traslladat al Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, que busca reduir el nombre de dies laborals sense que es contempli retallada salarial. Els detalls de la regulació dels incentius a empreses es coneixeran a mitjans de novembre perquè la mesura comenci a aplicar-se amb l'arrencada de l'any nou.

Es tractaria, però, d'un projecte pilot pactat entre Govern i Més País que formarà part dels PGE amb una partida de 10 milions d'euros.

L'esborrany estableix un incentiu per compensar a curt i mig termini l'eventual increment dels costos salarials que tindria reduir la jornada així com la contractació de més treballadors si fos necessari.

La Comunitat Valeriana serà la primera a posar en marxa aquesta setmana laboral de quatre dies a Espanya. La Generalitat prepara un projecte que llançarà durant els propers mesos dotat amb un pressupost de 10 milions d'euros.

contador