• Algunas voces europeas han comenzado a pedir nuevos referendum en sus países
  • Se ha convocado una reunión extraordinaria de los 6 países fundadores de la Unión Europa. España no está entre ellos
  • El abandono de la Unión Europea por parte del Reino Unido ganó en el referendum británico con un 52% de apoyos
angela merkel eurogrupo

Després del Brexit, la Canceller alemanya treballa intensament a dialogar amb la resta de líders polítics europeus intentant que no regni el pànic a la UE. Moltes veus de diferents països han començat a demanar que ells també volen un referendum per als seus països.

A Merkel s'ha unit François Hollande, president de França, ha assenyalat, que prepara ja amb la canceller i les autoritats europees l'estratègia a seguir les properes hores davant la sortida del Regne Unit de la UE. La prioritat de França en aquests moments és “evitar la contaminació del Brexit” i proposar immediatament “un nou projecte per a Europa”, segons recull la informació d’'El País'.


"Les notícies de la Gran Bretanya són molt alliçonadores. Ho veiem com un dia trist per a Europa i per a la Gran Bretanya", ha dit el ministre d'Afers exteriors alemany en el seu compte oficial de Twitter segons recull Reuters. Per la seva banda, la canceller alemanya Angela Merkel ja es troba en el seu despatx per gestionar tot el que ha succeït. Segons El Confidencial, preveu reunir-se aquest divendres amb el president de França, François Hollande, per tractar la qüestió del Brexit. En concret, estudiaran com la UE pot ser més integradora després de la decisió del Regne Unit.


PRIMERES MESURES DESPRÉS DE L'ÈXIT DEL BREXIT


Com a primera mesura per començar a prendre decisions, la Unió Europea ha convocat una reunió en la qual s'han convocat els 6 fundadors de la Unió. Espanya no està entre ells amb la qual cosa Mariano Rajoy, i el govern en funcions d'Espanya, haurà d'esperar properes reunions europees per participar en les decisions europees.


Merkel ha convocat a la seu de la cancelleria als principals líders polítics alemanys per debatre sobre la situació actual després de la sortida del Regne Unit, participaran també diversos ministres del gabinet. "Per descomptat, esperem una decisió en la qual els ciutadans del Regne Unit segueixin sent part de la Unió Europea", assegurava Merkel abans que es coneguessin els resultats del referèndum britànic, fins que no s'han conegut els primers resultats oficials, tots els sondejos parlaven que seria així però els resultats finals han donat un suport del 52% al Brexit.

contador