macron et modi insistent sur la cooperation france inde dans l indopacifique rapporte l elysee

Fins a 30.000 milions d'euros. Aquesta és la inversió que s'ha compromès Emmanuel Macron per reindustrialitzar França mitjançant la transició ecològica i digital, segons ha anunciat durant la presentació del seu programa France 2030.

"Hem de lliurar la batalla de la innovació i la industrialització al mateix temps per finançar el nostre model social. Necessitem un país que produeixi més", ha explicat el dirigent.

Per Macron, les inversions han d'"augmentar la capacitat de l'economia francesa per créixer a través de la innovació", especialment per "finançar el nostre model social".

Un dels projectes consisteix a invertir 1.000 milions d'euros per desenvolupar petits reactors nuclears que impulsin les exportacions del país. França és una potència nuclear, encara que el desenvolupament d'aquesta energia divideix els que defensen que no produeix gasos d'efecte hivernacle, i els que la consideren una gran font contaminant a llarg termini, a causa dels residus nuclears que genera.

Macron també s'ha marcat com a objectiu que França es converteixi en "líder de l'hidrogen verd" el 2030, amb l'objectiu de "descarbonitzar la indústria". Una estratègia similar a la qual ja ha anunciat Espanya, que pretén ser líder mundial en el desenvolupament d'aquesta energia.

A més, el pla preveu augmentar la inversió per a la indústria de "vehicles elèctrics i híbrids" a través d'"una estratègia real de cooperació, especialment entre els grans fabricants" francesos del sector.

Macron ha anunciat 2.000 milions d'euros per al sector de l'agricultura, que suposa una part important del teixit rural francès. França ha d'"invertir en tres revolucions, la digital, la robòtica i la genètica", ha assegurat el president.

contador