ep imagen de una fabrica de porsche
PORSCHE

Les noves comandes de la indústria manufacturera alemanya van registrar el mes de juliol passat un increment del 2,8% respecte del mes anterior, quan havien augmentat un 28,8%, complint així tres mesos consecutius a l'alça, segons les dades publicades per l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis).

En comparació amb juliol de 2019, les noves comandes manufactureres a Alemanya van registrar una caiguda del 7,3%, enfront de la reculada del 10,6% del juny.

Malgrat les pujades acumulades entre els mesos de maig i juliol, la dada de noves comandes manufactureres es mantenia un 8,2% per sota del nivell registrat al febrer de 2020, abans de l'esclat de la pandèmia.

Excloent-ne les grans comandes, les noves comandes reals a la indústria manufacturera ajustades estacionalment van ser un 6,2% més altes que el mes anterior.

Les comandes domèstiques van disminuir un 10,2% i les comandes des de l'estranger van augmentar un 14,4% al juliol respecte al mes anterior. Les noves comandes de la zona de l'euro van augmentar un 7,3% i els d'altres països van augmentar un 19,2% en comparació amb juny de 2020.

Al juliol de 2020 els fabricants de béns intermedis van experimentar un augment de les noves comandes del 9,5% en comparació amb juny, mentre que els fabricants de béns d'equip van registrar un descens del 0,4% respecte al mes anterior. Quant a béns de consum, les noves comandes van pujar un 0,2%.

En el cas de la indústria de l'automòbil, les noves comandes van augmentar al juliol de 2020 un 8,5% mensual, encara que els encàrrecs continuaven sent un 2,4% més baixos que al febrer de 2020.

Noticias relacionadas

contador