ep un empleado limpia unos equipos en una fabrica de vinos en weifang china
CHINA DAILY CHINA DAILY INFORMATION CORP - CDIC /

Les comandes de la indústria alemanya s'han disparat al juny un 28% i encadenen dos mesos de pujades, malgrat que el còmput interanual encara se situa en terreny negatiu, amb una caiguda de l'11,3%, a conseqüència de l'impacte de la pandèmia, segons dades provisionals difoses avui per l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis).

Sense tenir en compte les grans comandes, la demanda va pujar un 23,8% respecte al mes anterior. Al mateix temps, l'oficina va confirmar un augment d'un 10,4% de la demanda al maig respecte al mes anterior, i un descens del 29,3% en termes interanuals.

Respecte a febrer, el mes abans de la introducció de restriccions per contenir la pandèmia, la demanda va caure al juny -corregits els efectes estacionals i de calendari- un 11,3%.

Per categories, la demanda de béns d'inversió va repuntar un 45,7%, la de béns intermedis va pujar un 10,6% i la de béns de consum, un 1,1%.

Pel que fa a la indústria de l'automòbil, la demanda va tornar a créixer notablement al juny -un 66,5%-, però continua sent un 12,2% inferior a la registrada al febrer.

Per regions, la demanda interna va augmentar un 35,3% i l'exterior, un 22%.

La demanda procedent de la zona euro va pujar un 22,3%, mentre que la de tercers països va créixer un 21, %.

En el conjunt del segon trimestre, la demanda de la indústria alemanya va registrar una reculada del 22,9% per l'impacte de l'aturada de la vida pública a l'abril i malgrat la recuperació de maig i juny, va assenyalar el Ministeri d'Economia en un comunicat.

La demanda interna va ser notablement més robusta, amb un descens del 13,9% que la procedent de la zona euro i de tercers països, amb una caiguda del 26,2% i el 30,7%, respectivament.

Després d'una primera reactivació al maig, la recuperació de la demanda al juny avança un gran pas i va aconseguir novament el 90,7% respecte al quart trimestre de 2019 abans del començament de la pandèmia.

No obstant això, les comandes de l'estranger van per darrere de l'evolució interna, la qual cosa explica la raó per la qual el procés de recuperació avançarà amb lentitud, agrega el comunicat.

Noticias relacionadas

contador