ep jose angel gurria secretario generallocde
Europa Press - Archivo

El producte interior brut (PIB) dels països de l'OCDE va caure un 1,8% durant el primer trimestre de 2020 impactat per les mesures de contenció de la Covid-19.

Segons estimacions provisionals, el PIB trimestral de l'OCDE va registrar el major descens des de la contracció del 2,3% de principis de 2009, al punt àlgid de la crisi financera.

L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) és una aliança de 37 països. Entre els set principals estats membres -Alemanya, el Canadà, França, Itàlia, el Japó, Regne Unit i els Estats Units-, França i Itàlia, que van implementar estrictes mesures de bloqueig pel coronavirus durant el primer trimestre, van ser els que van sofrir el mal més significatiu sobre el PIB.

El PIB de França va caure un 5,8% durant tres mesos anteriors a març, mentre que el d'Itàlia es va contreure un 4,7%. En el trimestre anterior, el seu PIB va descendir un 0,1% i un 0,3% respectivament.

Mentrestant, el PIB d'Alemanya i el del Regne Unit van baixar al voltant d'un 2%, i el de tota la Unió Europea un 3,3%. A l'altre costat de l'Atlàntic, el PIB dels EUA va descendir un 1,2% al primer trimestre, comparat amb el 0,5% del trimestre anterior.

Els governs de tot el món han aplicat polítiques de bloqueig en un intent de mitigar la propagació del coronavirus, que ha matat a 346.508 persones a nivell global fins avui.

Malgrat les polítiques d'estímul fiscal i monetari sense precedents que estan aplicant els encarregats de la formulació de polítiques en un intent per reduir l'impacte econòmic de la pandèmia, es preveu que les polítiques de bloqueig i el cost de la crisi sanitària continuaran pesant sobre el PIB mundial al 2020.

L'FMI ha advertit que el món s'enfronta a la recessió més profunda des de 1930, mentre que el Banc Mundial ha pronosticat una contracció del PIB mundial del 5% enguany.

Noticias relacionadas

contador