ep edificio de viviendas en un momento en el que la demanda de hipotecas sufre su mayor caida desde 20200225111603
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

El nombre d'execucions hipotecàries sobre habitatges habituals es va situar en 1.668 durant el primer trimestre, xifra un 20,8% superior a la del trimestre anterior i un 9,3% per sobre de la del mateix període de 2019, registrant així el seu primer augment interanual després de 20 trimestres de descensos, segons l'estadística d'execucions hipotecàries publicada aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L'objectiu principal d'aquesta estadística és oferir trimestralment el nombre de certificacions d'execucions hipotecàries iniciades i inscrites als Registres de la Propietat durant el trimestre de referència. Estadística recorda que no totes les execucions d'hipoteca acaben amb el llançament (desnonament) dels seus propietaris.

A causa de l'estat d'alarma, durant el mes de març l'atenció diària al públic als Registres de la Propietat es va fer exclusivament mitjançant correu electrònic o per via telefònica. Malgrat això, l'INE subratlla que la taxa de resposta ha estat del 94%, similar a la de trimestres anteriors.

El primer trimestre de l'any es van iniciar 10.558 execucions hipotecàries, un 18% menys que el trimestre anterior i un 29,8% menys en taxa interanual. D'aquestes, 9.971 van afectar finques urbanes (on s'inclouen els habitatges) i 587 a finques rústiques.

Les execucions hipotecàries sobre finques urbanes van baixar un 18,6% en relació al trimestre anterior i un 30,4% respecte al primer trimestre de 2019. Dins de les finques urbanes, 5.534 execucions van correspondre a habitatges, un 8% menys en taxa intertrimestral i un 26,7% menys en termes interanuals, i d'aquestes, 2.202 eren execucions sobre habitatges de persones físiques, un 20,1% més que el trimestre anterior i una xifra un 6,6% superior a la del primer trimestre de 2019.

Noticias relacionadas

contador