• Segons els experts, hi ha un cert consens entre els membres de l'OPEP al voltant d'una possible pròrroga de nou mesos més del seu actual acord

L'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) podria ampliar les retallades de producció per reequilibrar el mercat, segons ha afirmat el ministre d'Energia dels Emirats Àrabs Units, Suhail al-Mazroui.

Durant la conferència internacional d'Exhibició de Petroli d'Abu Dhabi (ADIPEC), Al-Mazroui ha declarat que l'OPEP i altres productors no pertanyents al cartell estan preparats per reunir-se el 30 de novembre a Viena per decidir sobre la política de producció del cru. "La meva predicció és que l'OPEP continuarà fent el que sigui necessari per reequilibrar el mercat", ha assenyalat.

El ministre d'Energia de Emirats Àrabs va afegir que no ha sentit cap membre de l'OPEP discutint la possibilitat de no estendre l'actual tracte de retallada de producció, però va afegir que el temps i la durada d'una possible extensió encara no s'ha decidit.

Segons els experts, hi ha un cert consens entre els membres de l'OPEP al voltant d'una possible pròrroga de nou mesos més del seu actual acord. Això s'estendria l'acord entre l'OPEP, Rússia i altres nacions productores de petroli per mantenir 1,8 milions de barrils per dia al mercat durant tot l'any que ve. El novembre de l'any passat, l'OPEP va acordar la retallada de producció i el maig d'aquest any va estendre l'acord fins a març de 2018.

Al-Mazroui va afirmar que les actuals retallades de subministrament dirigits per l'OPEP van ajudar a eliminar gairebé 180 milions de barrils de l'emmagatzematge en menys d'un any. També va insistir que qualsevol decisió sobre la política futura que es prengui durant la propera reunió del càrtel comptarà amb el suport dels Emirats Àrabs Units.

Noticias relacionadas

contador