bmw planta

L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) ha decidit revisar a la baixa, fins al 2,9%, el seu pronòstic de creixement per al 2020, cosa que equival a un descens d'una dècima.

"El pronòstic global és fràgil, amb cada vegada més signes que l'alentiment cíclica s'està arrelant", ha alertat l'organisme amb seu a París al seu informe bianual 'Perspectiva econòmica', publicat aquest dijous.

Per al present any, l'avanç del producte interior brut (PIB) mundial s'ha mantingut al 2,9%. De la seva banda, pel 2021, el nou horitzó inclòs a aquest informe, la previsió de creixement s'ha situat al 3%, cosa que equival al cicle amb un creixement més feble des de la crisi financera global de 2008.

"Els bancs centrals han estat estimulant de manera decisiva i adequada, pal·liant de manera parcial els impactes negatius de les tensions comercials i ajudant a prevenir un empitjorament ràpid del pronòstic econòmic", ha explicat la economista cap de l'OCDE, Laurence Boone.

Així mateix, l'economista ha indicat que reduir la incertesa, repensar la política fiscal i actuar "vigorosament" per solucionar els desafiaments plantejats per la digitalització i el canvi climàtic "tenen el potencial de revertir la tendència baixista i elevar el creixement futur i els estàndards de vida".

L'OCDE ha revisat el creixement dels Estats Units el 2019 en una dècima, fins al 2,3%, mentre que per l'any que ve l'ha mantingut al 2%.

S'ELEVA LA ZONA EURO PERÒ REBAIXA ALEMANYA PEL 2020

En el conjunt de la zona euro, el creixement per a aquest any ha quedat previst a l'1,2%, una dècima més que la dada anterior, i per al 2020 també s'ha revisat a l'alça en una dècima, fins a l'1,1%. La previsió d'Alemanya, la major economia de la UE, s'ha revisat a l'alça en una dècima per 2019, fins al 0,6%, al temps que per a l'any que ve s'ha revisat fins al 0,4%, dues dècimes menys.

Els pronòstics de creixement de l'economia per França s'han mantingut a l'1,3% per 2019 i a l'1,2% per al 2020. Itàlia, en canvi, ha patit una revisió a l'alça de dues dècimes per al present any, fins al 0,2%, mentre per a l'any que ve el pronòstic s'ha mantingut al 0,4%.

Pel que fa a la resta de grans economies mundials, l'OCDE ha mantingut les seves previsions per al Japó, que creixerà un 1% el 2019 i un 0,6% el 2020, al temps que ha revisat en una dècima el creixement de l'economia de la Xina per aquest any, fins al 6,2%.

No obstant això, l'organisme amb seu a París ha alertat que el creixement podria ser "més feble encara" en cas que es materialitzin una sèrie de riscos o interactuïn entre si, com una major escalada de les restriccions comercials, una continuada incertesa del Brexit, un error en els estímuls fiscals per fer repuntar el creixement a la Xina o l'aflorament de vulnerabilitats financeres per les tensions entre creixement feble, alt deute corporativa i deteriorament de la qualitat de crèdit.

Noticias relacionadas

contador