liu-he-steven-mnuchin-robert-lighthizer-guerre-commerciale-chine-etats-unis

El viceprimer ministre xinès, Liu He, viatjarà a Washington la propera setmana (del 13 al 15 de gener) per signar l'acord comercial de primera fase amb els Estats Units.

S'esperava que el viceprimer ministre, principal representant de Pequín en les converses amb Washington sobre la guerra comercial, assistís a la signatura, i finalment el Ministeri de Comerç ho ha confirmat de forma oficial.

Els EUA va posposar l'increment de tarifes planejat després de l'anunci de l'acord de la 'fase u' a l'octubre. No obstant això, els anteriors aranzels imposats per les dues parts sobre milers de milions de dòlars en els béns de l'altra part es mantenen sense canvis, cosa que perjudica el comerç mundial i amenaça amb refredar el creixement econòmic.

Sota l'acord de 'fase u', Pequín ha acordat comprar més productes agrícoles nord-americans i el principal negociador de Washington, Robert Lighthizer, ha promès canvis per respondre a les queixes sobre les seves polítiques industrials. Els detalls encara no han estat anunciats i els funcionaris xinesos encara no han confirmat cap canvi regulador o la mida de les compres de soja nord-americana i altres exportacions.

Les dues parts han calmat els nervis dels mercats financers anunciant mesures conciliadores que inclouen l'ajornament de les pujades d'aranzels previstes. Pequín també ha reprès les compres de soja, la major exportació nord-americana a la Xina, i de carn de porc.

Noticias relacionadas

contador