ep consumo ipc verduras recurso
EUROPA PRESS - Archivo

L'índex de preus de consum (IPC) ha pujat un 0,2% al febrer en relació amb el mes anterior i ha elevat una dècima la seva taxa interanual, fins a l'1,1%, en el que ha estat el seu primer ascens després de tres mesos de caigudes, segons l'indicador avançat publicat aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L'organisme estadístic ha atribuït l'augment de la taxa interanual de l'IPC a l'encariment dels carburants (gasoil i gasolina).

La taxa interanual del febrer és la 30a taxa positiva que encadena l'IPC interanual i implica que els preus són a dia d'avui un 1,1% superiors als de fa un any. Amb la dada del febrer, l'IPC suma quatre mesos consecutius amb taxes interanuals inferiors al 2%.

La taxa interanual de febrer és la trentena taxa positiva que encadena l'IPC interanual

En el segon mes del 2019, l'índex de preus de consum harmonitzat (IPCH) ha situat la seva taxa interanual en l'1,1%. Si aquesta dada es confirma, la taxa anual de l'IPCH pujaria una dècima respecte al mes anterior.

En termes mensuals, l'IPC ha avançat un 0,2% al febrer, l'alça més elevada en aquest mes des del 2015, quan els preus també van augmentar un 0,2%. Per la seva banda, la variació mensual de l'indicador avançat de l'IPCH s'ha situat al febrer també en el 0,2%.

L'INE publicarà les dades definitives de l'IPC del febrer el proper 13 de març.

Noticias relacionadas

contador