• La baixada és més gran del que s'esperava, però manté molt altes les expectatives sobre el desenvolupament de l'economia alemanya
  • Una menor previsió de la demanda redueix la puntuació del sector manufacturer
  • L'actuació comercial alemanya arriba a nivells de confiança rècord
Frankfurt, European Central Bank, euro, ECB, eurozone, single currency

La confiança en el desenvolupament positiu de l'economia alemanya continua a nivells molt alts durant el mes de febrer. Així ho reflecteix l'índex alemany IFO Business Climate d'aquest mes publicat per l'Institut de Recerca Econòmica de la Universitat de Munic, que tot i caure des de la puntuació històrica de gener de 117,6 punts fins als 115,4, continua representant el segon millor resultat des de 1991.

És cert que el fre ha estat més gran del que els experts consensuaven, tot just una caiguda d'unes dècimes, però les expectatives continuen sent favorables per a aquest primer trimestre del 2018.

La confiança empresarial del sector manufacturer es va reduir, després del rècord de gener, fruit d'una previsió menor de la demanda futura amb menor entrada de noves comandes. La baixada es va produir tant al sector majorista com minorista, impactant amb major gravetat en les petites superfícies. Així mateix, el sector de la construcció va veure reduïda la seva puntuació, cosa que ha empitjorat les seves expectatives dels propers mesos.

Tot i això, l'avaluació de l'actuació comercial arriba a nivells de confiança al màrqueting alemany rècord en la història de l'índex.

Noticias relacionadas

contador