luis-maria-linde-gobernador-banco-espana
Banco de España

Luis María Linde, governador del Banc d'Espanya, ha assegurat que no hi ha bombolla immobiliària "ni símptomes que pugui haver-hi". Linde ha apuntat que el crèdit no està pujant com ho feia el 2004 i 2008. "A jutjar per les dades, no hi ha bombolla en els preus immobiliaris".

D'altra banda, el governador del Banc d'Espanya també ha assenyalat sobre la proposta de posar un impost a la banca per finançar les pensions que està en contra. "No és una solució i introdueix problemes de distorsions bancàries", ha comentat durant un esmorzar organitzat per L'Independent i patrocinat per Accenture. Així mateix, Linde ha apuntat que a Espanya hi ha una competència "molt intensa entre entitats bancàries".

"Hi ha marge per més fusions bancàries a Espanya", ha afirmat Linde. El president del supervisor de la banca a Espanya assegura que, malgrat l'esforç de concentració que ha realitzat el sector durant els últims anys, encara és possible abordar un procés més intens d'integració que, en la seva visió seria positiu per a l'economia nacional.

Segons el governador del BdE, el sistema bancari a Espanya "és eficient", però ha matisat que "aquesta eficiència pot millorar", restant importància als temors d'una concentració excessiva. "El problema no és si són 3 o 4 bancs, sinó l'eficiència, la qualitat i la competència. I a Espanya hi ha una competència molt intensa entre els bancs. No veig riscos ni evidència que els bancs no competeixin".

Per aquesta raó insisteix que "s’haurà d'abordar una major concentració, perquè és bo per al sistema financer i per a l'economia espanyola".

No obstant, ha advertit avui al sector financer que encara que ha millorat "molt", "està lluny" d'haver resolt tots els seus problemes, com la reducció dels seus actius dubtosos. A més, la banca ha de seguir millorant en capital i en solvència segons ha dit Linde. El governador ha afegit que s'espera l'aplicació completa de la nova normativa europea.

Durant la seva intervenció, Linde que ha dit que la banca té raó en demanar "aturar", i no seguir acumulant noves mesures de regulació, no ha volgut fer referència al Banc Popular, i ha dit que davant els molts processos judicials que té oberts, no corresponia a dir res en aquest moment.

Finalment, el governador ha estat preguntat per Bankia, i per si estava a favor d'ampliar el termini de privatització, i ha assegurat que "cal ser-hi a la gestió de l'entitat, ser el seu propietari i veure quines possibilitats hi ha en cada moment, per saber què és el millor".

"L'objectiu és recuperar les ajudes i aconseguir que l'entitat funcioni bé, tingui futur, guanyi presència, activitat i eficiència", i els responsables de la seva privatització, "tindran tot això al cap quan es prengui la decisió", ha conclòs.

Noticias relacionadas

contador