ep luis maria linde participaun desayuno organizadoindependiente
EUROPA PRESS

El governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, ha recordat aquest divendres que el seu mandat al capdavant del Banc d'Espanya finalitza el proper 8 de juny, després de sis anys, i ha recordat que segons la llei de l'organisme supervisor, la seva prolongació és "del tot impossible".

"El meu mandat acaba el 8 de juny i cap prolongació no n’és possible, de cap manera, segons la Llei d'Autonomia del Banc d'Espanya", ha signat Linde durant la seva participació en un esmorzar informatiu organitzat per 'L'Independent' i patrocinat per Accenture.

Linde ha subratllat que la Llei d'Autonomia de l'organisme supervisor està "molt ben feta", de manera que la postergació del seu mandat és "impossible".

El ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Román Escolano, va explicar aquesta setmana que el Govern complirà "escrupolosament" els terminis per nomenar el substitut de Linde, de manera que el mateix Escolano anunciarà la proposta del president del Govern, Mariano Rajoy, sobre el nou governador de l'organisme supervisor durant una comissió d'Economia de la cambra baixa, que se celebrarà la setmana que ve o la següent.

Amb posterioritat a que el ministre anunciï el nom del nou governador al Congrés, el nomenament es validarà durant el Consell de Ministres de l'1 de juny o com a molt tard durant el del 8 de juny.

Noticias relacionadas

contador