alemania portada bandera cosas

L'institut Ifo ha retallat el seu pronòstic de creixement per a Alemanya aquest any i preveu que la recessió afectarà l'economia més gran d'Europa durant el tercer trimestre. En concret, ha reduït el seu pronòstic de creixement per a 2019 fins al 0,5%, en comparació amb el 0,6% anterior.

A més, considera que el creixement de l'economia alemanya es reduirà en un 0,1% entre juliol i setembre, cosa que equivaldria a una recessió després d'una contracció similar durant el període d'abril a juny. Des d'Ifo assenyalen que "el panorama es veu afectat per les altes incerteses", entre les quals es troben els possibles riscos per a l'economia d'un Brexit sense acord i una escalada de les guerres comercials del president dels EUA, Donald Trump.

La debilitat del sector manufacturer s'està estenent gradualment a altres parts de l'economia

L'economia alemanya s'ha debilitat a mesura que el seu sector manufacturer, dependent de les exportacions, llangueix. Ifo afegeix que la debilitat d'aquest sector s'està estenent gradualment a altres parts de l'economia, incloent-hi la logística i el sector de serveis.

Pel que fa al quart trimestre, l'institut s'espera una lleu recuperació. Entre les raons, destaca la suposició que no hi haurà ni un Brexit sense acord ni una escalada dels conflictes comercials de Trump, cosa que suggereix un creixement encara més feble a Alemanya si alguna d'aquestes eventualitats es materialitza.

De cara a 2020, Ifo ha reduït el seu pronòstic de creixement fins a l'1,2% des de l'1,7%.

Noticias relacionadas

contador