angela-merkel-invitee-a-bregancon-le-20-aout-annonce-l-elysee

L'institut IFO ha comunicat aquest divendres que el seu índex de confiança empresarial d'Alemanya es va situar en 96,6​​ al març​, millor del que preveia el mercat​​ (93,2) i millor que la dada prèvia (que es va revisar a l'alça des d'un 92,4 fins a un 92,7).

L'índex de condicions actuals de l'IFO va quedar en 93,0​​​, després d'un nivell de 90,6 al febrer (l'estimació n'era de 91,3)​​​​​​, i l'índex d'expectatives va ser de 100,4​​, després d'un indicador revisat a l'alça de 95,0 al mes anterior (enfront d'un càlcul inicial de 94,2)​​​​​​ i una estimació de 95,2.

"Aquestes dades prolonguen la tendència de les altres enquestes d'aquesta setmana, produint una important sorpresa a l'alça", expliquen els experts de Pantheon. "Dit d'una altra manera, sembla com si els empresaris alemanys s'estiguessin preparant per a una imminent reobertura total al final del primer trimestre, una realitat que ara sabem que no és realista, ja que les noves restriccions probablement frenaran l'activitat econòmica a principis del segon trimestre. No obstant això, de forma més general, no tenim cap problema amb la millora de les expectatives com a tal. L'economia s'enfronta a uns pròxims mesos difícils, però la vacunació ha repuntat i la llum al final del túnel és cada vegada més brillant", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador