clausura sintra

El comitè directiu del Fons Monetari Internacional ha instat aquest dijous els responsables de les polítiques mundials a vigilar a prop la dinàmica dels preus, però a "passar per alt" les pressions inflacionistes que són transitòries i s'esvairan a mesura que les economies es normalitzin.

El Comitè Monetari i Financer Internacional (CMFI), format per 24 ministres de finances i governadors de bancs centrals dels països membres de l'FMI, va dir en un comunicat final que els governs han de "calibrar acuradament" les polítiques nacionals davant d'una pandèmia en evolució, indica Reuters.

"Seguirem donant prioritat a la despesa sanitària i la protecció dels més vulnerables, al mateix temps que canviarem l'enfocament, segons escaigui, de la resposta a la crisi a la promoció del creixement i la preservació de la sostenibilitat fiscal a llarg termini", van dir.

La preocupació per la inflació, avivada per la demanda reprimida, els colls d'ampolla en la cadena de subministrament, l'augment dels preus de l'energia i les matèries primeres i els fenòmens meteorològics, ha estat un tema de debat candent durant les reunions anuals de l'FMI i el Banc Mundial aquesta setmana, i va contribuir que el Fons retallés dimarts les seves perspectives de creixement mundial.

"Els bancs centrals estan seguint de prop la dinàmica dels preus i poden mirar més enllà de les pressions inflacionistes que són transitòries. Actuaran adequadament si es concreten els riscos de desancoratge de les expectatives d'inflació", va dir el CMFI, en referència al fet que els bancs utilitzen eines de política monetària per controlar la inflació.

El llenguatge s'ha suavitzat respecte a un esborrany anterior que demanava als bancs centrals que estiguessin preparats per prendre "mesures decisives per mantenir l'estabilitat de preus".

Noticias relacionadas

contador