ep fmi 20210208144608
REURTERS/ YURI GRIPAS - Archivo

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha anunciat que el nou govern de l'Afganistan no podrà tenir accés als actius de reserva i a altres recursos de la institució a partir de la setmana que ve, en un intent per evitar que els talibans aconsegueixin nous fons mentre s'aclareix la situació política al país asiàtic.

"Actualment, hi ha una manca de claredat dins de la comunitat internacional pel que fa al reconeixement d'un govern a l'Afganistan, com a conseqüència de la qual cosa el país no pot accedir als DEG o altres recursos de l'FMI", segons ha indicat un portaveu de l'FMI.

A l'igual que altres països, l'Afganistan anava a rebre dilluns 455 milions de dòlars (uns 390 milions d'euros) en drets especials de gir (DEG), bescanviables per efectiu. Com ja li va ocórrer a Veneçuela o a Birmània, Afganistan rebrà els actius, però en realitat no podrà controlar ni canviar-los per cap divisa.

L'FMI evidència així les suspicàcies internacionals en relació als talibans, que ja van portar el govern dels Estats Units a ordenar el bloqueig d'actius per valor de 9.500 milions de dòlars (més de 8.100 milions d'euros).

Noticias relacionadas

contador