l-ue-vers-une-fin-de-l-impasse-sur-le-budget-de-nouveaux-objectifs-climatiques

L'índex PMI del Sector Manufacturer de la Zona Euro d'IHS Markit ajustat estacionalment va pujar fins al seu nivell més alt des de maig de 2018 durant l'últim mes de 2020.

En situar-se a 55.2 enfront de 53.8 registrat al novembre, tot i que lleugerament per sota de la seva lectura flash precedent, l'índex es va situar per sobre del nivell crucial d'absència de canvis de 50,0, que separa el creixement de la contracció, per sisè mes consecutiu.

Tot i que els tres grans grups de mercat van registrar una millora de les condicions operatives des de novembre, els ritmes de creixement van ser notablement diferents. Els productors de béns de capital van registrar l'increment més fort, seguits pel sector de béns intermedis que també van assenyalar un marcat creixement. En contrast, només es va observar un enfortiment marginal de les condicions operatives entre els productors de béns de consum.

El creixement va ser de nou liderat per Alemanya, on el ritme d'expansió va ser el millor en gairebé tres anys, i els Països Baixos, que va registrar el seu millor resultat en més de dos anys. Irlanda també va gaudir d'una forta expansió (la més forta en cinc mesos).

La resta dels països coberts per l'estudi van assenyalar millores relatives en les seves lectures de l'índex PMI durant l'últim període de l'enquesta. Àustria i Itàlia van experimentar un creixement sòlid, en comparació amb els increments molt més modestos a França i Espanya. Grècia va seguir sent l'únic país en territori de contracció del sector manufacturer.

Noticias relacionadas

contador