grecia, bandera, greece, greek flag

Els ministres d'Economia i Finances de l’Eurozona (Eurogrup) abordaran aquest dijous la quarta i última revisió del rescat de Grècia, després que Atenes i els seus creditors arribessin a un acord sobre les mesures que ha d'adoptar el Govern d'Alexis Tsipras, i continuaran els seus converses sobre les reformes de la zona euro. El ministre espanyol d'Economia, Indústria i Competitivitat, Román Escolano, participarà en la trobada, que tindrà lloc a Brussel·les i que començarà al voltant de les 15.00 hores.

La Comissió Europea, el Banc Central Europeu (BCE) i el Mecanisme Europeu d'Estabilitat (MEDE) van arribar dissabte passat un acord amb les autoritats gregues sobre un paquet de 88 mesures que Grècia ha d'adoptar abans de la propera reunió de l'Eurogrup (21 de juny).

Brussel·les s'ha marcat l'objectiu de donar per tancat el rescat grec durant aquesta trobada, per la qual cosa és "essencial" que el Govern d'Alexis Tsipras adopti totes les reformes que ha promès abans de la propera trobada. La conclusió de la quarta revisió al juny obriria la porta a un nou desemborsament per a Atenes, En aquest context, els ministres d'Economia de l’Eurozona també debatran les possibles mesures per reestructurar el deute públic hel·lè, com el mecanisme per vincular la devolució de préstecs al creixement econòmic.

En tot cas, fonts de l'Eurogrup han explicat que la decisió final sobre aquest assumpte no es prendrà precisament fins a la reunió de finals de juny. També queda pendent dilucidar si el Fons Monetari Internacional (FMI) decidirà finalment participar durant les últimes etapes del rescat, que depèn en gran mesura de l'acord sobre el deute públic grec.

"Estem treballant per permetre que l'FMI activa el seu programa", ha explicat l'alt funcionari europeu, que no obstant això també ha advertit que "s'està acabant el temps" per aconseguir-ho i aquests dies són "crucials".

REFORMES EN L'EURO, SENSE EL REGNE UNIT

Després de les deliberacions sobre Grècia se sumaran a la reunió la resta de ministres d'Economia i Finances de la UE (excepte el de Regne Unit) per continuar les seves converses sobre les futures reformes de la zona euro. En concret, els ministres centraran el seu debat en les qüestions per a les quals hi ha un major consens entre els socis comunitaris, que són la necessitat de completar la unió bancària i de reforçar les competències del MEDE perquè pugui actuar com "tallafocs" per al Fons de Resolució Bancària (FUR).

L'objectiu d'aquestes converses recurrents a l'Eurogrup és facilitar un acord sobre aquestes qüestions entre els caps d'Estat i de Govern durant la cimera que tindrà lloc el 28 i el 29 de juny.

Noticias relacionadas

contador