• El dictamen preliminar s'emet després de les audiències a porta tancada que han tingut lloc aquest dimecres amb Guindos i Lane
deguindoscb

El Parlament Europeu emetrà aquest dijous un dictamen preliminar sobre els dos candidats a ocupar la vicepresidència del Banc Central Europeu (BCE), ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat espanyol, Luis de Guindos, i el governador del Banc d'Irlanda, Philip Lane, després de les audiències a porta tancada que han tingut lloc aquest dimecres amb tots dos.

Així ho ha anunciat el president de la Comissió d'Afers Econòmics i Monetaris del Parlament Europeu, Roberto Gualtieri, després de reunir-se amb els coordinadors dels grups polítics de l'Eurocambra després de les compareixences.

"Emetré un comunicat una vegada que hagi parlat amb el president de l'Eurogrup", ha anunciat l'italià, informa Europa Press. Els grups polítics de l'Eurocambra han pactat aquest informe preliminar després d'escoltar Lane i De Guindos en dues audiències que s'han desenvolupat a porta tancada.

Es tracta d'una primera valoració, atès que l'opinió formal sobre el futur vicepresident no arribarà fins al 27 de febrer, quan la comissió europarlamentària es pronunciï sobre el que finalment sigui escollit per l'Eurogrup dilluns que ve. Aquest dictamen final haurà de ser aprovat posteriorment pel ple de l'Eurocambra, però es tracta d'una opinió no vinculant.

Noticias relacionadas

contador