• Els inversors, cada vegada més escèptics sobre la possibilitat que la Fed dugui a terme una tercera pujada de tipus aquest any
euro

El mercat de les divises arrenca una setmana en què s'enfronta amb dues cites de primer ordre i tracta de treure la ressaca de les decebedores dades del mercat laboral dels EUA del divendres que van deixar nous mínims anuals en el dòlar. Mentre els operadors es preparen per a la reunió del Banc Central Europeu (BCE) i les eleccions parlamentàries del Regne Unit, que se celebraran, en ambdós casos, el 8 de juny, l'euro segueix mostrant grans possibilitats de continuar amb la seva recent ascens, per tractar de conquerir els màxims de novembre, als 1,1300 dòlars encara que cedeix un 0,2%, fins a nivells al voltant dels 1,1260 dòlars. La lliura, per la seva banda, es mantindrà pressionada, mentre pateix també les conseqüències de l'atac terrorista a Londres de dissabte que s'ha saldat amb set morts i 48 ferits.

"S'espera que la volatilitat domini la negociació de la divisa britànica, després de l'atac a Londres i de la proximitat de les eleccions, amb les enquestes d'intenció de vot dominant l'humor dels operadors, davant la divergència de prediccions i la variació d’entre 1 i 12 punts a favor de la primera ministra, Theresa May", indica Michael Hewson, analista de CMC Markets. "Davant d'aquestes diferències, els resultats són imprevisibles i això es deixarà notar a la fluctuació de la lliura", afegeix l'expert. Hewson adverteix que el cable (lliura/dòlar) es pot continuar movent en rang, entre la mitjana mòbil de 50 dies als 1,2750 dòlars i els màxims recents als 1,3040 dòlars.

Quant a l'euro, res no impedeix que la moneda única ampliï el seu moviment alcista fins a l'àrea dels 1,1300 dòlars, després que la setmana passada va assolir tancar per sobre dels 1,1280 dòlars. La decepció que va imprimir entre els operadors el resultat de l'últim informe del mercat laboral dels EUA, que va mostrar que al mes de maig només van crear 138.000 nous llocs de treball, ha incrementat els dubtes sobre que la Reserva Federal dels EUA (Fed) mogui fitxa més enllà de la reunió de juny.

"Les probabilitats que el banc central dugui a terme el tercer increment de tipus projectat han caigut per sota del 50%, segons les futurs de la Fed", assenyala Kathy Lien, fundadora de BK Asset Management. "La pròxima setmana i mitja és un període tranquil abans de la reunió del supervisor del mes de juny, en què sí que s'espera àmpliament que anunciï una pujada de tipus i sense comentaris a la vista dels membres del banc central que apuntalin la divisa, esperem que el dòlar es mantingui a la baixa", assenyala l'analista.

EL BCE MARCARÀ EL RITME DE L'EURO

No obstant això, analistes de Danske Bank alerten que "és poc probable que el ral·li de l'euro/dòlar cap als 1,1300 dòlars o, més important, cap a la resistència dels 1,1370 dòlars es produeixi abans que el BCE assenyali un abandonament de la seva política ultra-expansiva". Però davant les escasses possibilitats que el banc central doni indicis que canvia la seva guia als mercats durant la reunió d'aquest dijous, els experts del banc danès creuen que és més probable que l'euro/dòlar emprengui un moviment de retrocés cap als 1,0850 dòlars de cara a l'estiu.

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, però, l'encreuament té el camí obert per recórrer l'escàs 0,2% que li falta fins als màxims de novembre, que marca "el nostre primer objectiu de pujada", indica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. L'expert adverteix que la via alcista de la cruïlla no acabarà aquí, ja que té "potencial de pujada fins als 1,1500 dòlars". No obstant això, també avisa que el moviment es tracta d'"un important rebot dins d'una tendència baixista d'ordre més gran".

Noticias relacionadas

contador