ep mercat mercats compra compres fruita fruites
Mercat, mercats, compra, compres, fruita, fruitesEUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 5 (EUROPA PRESS)

Les vendes en les grans superfícies catalanes a preus corrents han disminuït un 0,5% al febrer, si es compara amb el mateix mes de l'any passat, segons ha informat l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) aquest dijous en un comunicat.

Per grups de productes, les vendes d'alimentació s'han reduït en un 1,0% aquest febrer, mentre que les de la resta de productes s'han mantingut estables, amb una variació negativa del 0,1%.

A preus constants --eliminat l'efecte dels preus--, les vendes han registrat un decreixement interanual de l'1,5% al febrer i, per grups de productes, les d'alimentació han disminuït el 2,5% i la resta de productes el 0,7%.

En l'acumulat dels primers mesos de l'any, la variació de les vendes en grans superfícies ha estat del 2,9% respecte al mateix període del 2017 i l'Idescat ha assenyalat que aquesta evolució es veu motivada principalment per la caiguda de les vendes al gener (-4,6%).

Durant aquests dos mesos, tant les vendes de productes alimentaris com les de la resta de productes han disminuït, un 3,3% i un 2,7%, respectivament.

contador