ep archivo   varias personas entran y salen de un establecimiento comercial
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Les vendes del comerç al detall s'han moderat aquest abril amb un creixement del 5% a preus constants, fet que suposa un descens de 4,9 punts percentuals respecte a la taxa del mes anterior, segons dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Pel que fa a la variació mensual després d'eliminar efectes estacionals, aquesta és del 0,9%, un ascens de dues dècimes respecte al mes anterior.

D'altra banda, l'índex general sense estacions de servei enregistra un 4,1% de taxa mensual. A més, l'Alimentació baixa un 0,1%, mentre que la resta puja un 2%, amb Equip Personal com el tipus de producte que més augmenta en créixer un 10,2%. Pel que fa als modes de distribució, tots registren taxes mensuals positives, amb el major augment en Empreses Unilocalitzades, que puja un 4%.

Pel que fa a les diferents comunitats autònomes, les vendes pugen l'abril en la taxa anual en totes excepte a Castella i Lleó, on baixen un 0,6%. Els majors augments es produeixen a les Illes Balears, amb un 12,4%, la Comunitat de Madrid, que registra un 10,4%, i la Comunitat Valenciana, amb un 7,1%.

Finalment, l'ocupació al sector del comerç al detall presenta una variació de l'1,8% enfront el mateix mes de fa un any. Això suposa un augment d'una dècima respecte al març, i sense les estacions de servei puja fins al 2,1%.

A 16 autonomies l'ocupació en comerç al detall ha augmentat, amb les Illes Balears al capdavant en augmentar un 5,3%, seguida de les Canàries, que augmenta un 4,2%, i Extremadura, amb un 3,7%. Les dues úniques que registren taxes negatives són Astúries, amb un 1,8% en negatiu, i Ceuta, que baixa un 0,9%.

Noticias relacionadas

contador