fresas

Les vendes del comerç al detall han baixat un 0,4% el maig respecte al mateix mes de 2017, taxa 1,1 punts inferior a la d'abril, segons dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Amb el descens interanual de maig, la facturació del comerç al detall entra en negatiu després d'haver encadenat sis mesos consecutius d'alces interanuals. Eliminats els efectes estacionals i de calendari, la facturació d'aquest sector va caure un 0,3% durant el cinquè mes de l'any, taxa sis dècimes inferior a la d'abril.

En taxa mensual (maig sobre abril), les vendes del comerç al detall van retrocedir un 0,1%, davant l'augment del 0,4% aconseguit durant el mateix mes de 2017 i de la disminució del 0,4% registrada a l'abril d'aquest any.

Per la seva banda, l'ocupació al sector del comerç al detall va augmentar un 0,8% el maig respecte al mateix mes de 2017, una dècima menys que l'abril. Amb aquest avanç s'encadenen ja 49 mesos consecutius d'ascensos interanuals de l'ocupació al sector.

Font: INE

Noticias relacionadas

contador