ep archivo   un hombre levanta la cortina metalica de un comercio en badajoz extremadura espana a 29
JAVIER PULPO - Europa Press - Archivo

Les vendes al detall de la zona euro van augmentar un 3% al febrer, en comparació amb el mes anterior, molt per sobre de les expectatives de l'1,4%, segons les dades publicades aquest dilluns per l'oficina d'estadística comunitària Eurostat. No obstant això, encara estan per sota del nivell del 6% observat a l'octubre de 2020.

En concret, el volum de comerç minorista va augmentar un 6,8% per als productes no alimentaris i un 3,7% per als combustibles per a automòbils, mentre que va disminuir un 1,1% per als aliments, begudes i tabac.

Per la seva banda, en tota la Unió Europea (UE), les vendes al detall van créixer un 2,9%. Entre els estats membres de què es disposa de dades, els majors increments al comerç minorista total es van registrar a Àustria (28,2%), Eslovènia (16,4%) i Itàlia (8,4%). Per contra, els majors descensos es van observar a Malta (1,5%), França i Hongria (tots dos 1,2%).

Tot i la millora en les vendes minoristes de la zona euro, el gran repunt encara està per arribar durant els propers mesos, ja que les botigues minoristes no essencials encara romanen tancades en molts països com a conseqüència de les mesures restrictives a causa de la pandèmia de la Covid-19.

contador