ep barco carguero
EUROPA PRESS - Archivo

El vaixell de càrrega Ever Given, que dimarts va encallar al Canal de Suez (Egipte) quan tractava de creuar-lo a causa d'una tempesta de sorra amb fortes ratxes de vent, romandrà diverses setmanes encallat a la via fluvial, segons les autoritats egípcies.

El vaixell havia salpat des de la Xina i viatjava en direcció a Rotterdam. Pel Canal de Suez, que connecta el Mar Roig amb el Mediterrani, circula el 10% del comerç mundial.

Mentre continuen els treballs per reflotar aquest vaixell de càrrega encallat al Canal de Suez, de 220.000 tones i 400 metres, l'Associació Espanyola d'Empreses Carregadores adverteix que aquesta interrupció del comerç tindrà conseqüències a curt termini.

"200.000 contenidors estan pendents de ser distribuïts, en molts casos es tracta de mercaderies que, en pocs dies, ja no estaran disponibles al mercat", explica.

Segons la companyia Lloyd's List, aquest bloqueig estaria impedint el pas diari de mercaderies valorades en més de 8.000 milions d'euros, la qual cosa equival a uns 343 milions d'euros a l'hora. Concretament, el trànsit diari a través d'aquesta via marítima s'estima en uns 4.326 milions d'euros en sentit Oest i en 3.905 milions d'euros cap a l'Est.

Mentrestant, els preus del petroli continuen molt volàtils a causa d'aquesta circumstància. Aquest divendres pugen un 1,5%, però s'han desplomat al voltant d'un 6% durant diferents jornades aquesta setmana.

Noticias relacionadas

contador