ep presidentegobierno pedro sanchez firmasecretario generalpo
Eduardo Parra - Europa Press

Les pensions mínimes i no contributives pujaran un 3% el 2019, segons l'acord pressupostari assolit entre el Govern i Units Podem, cosa que tindrà un cost de 384 milions d'euros, mentre que la resta de les pensions augmentaran un 1,6%, segons l'IPC previst per a l'any que ve, per al qual es destinaran 704 milions d'euros.

S'incorporarà a la normativa de la Seguretat Social la revaloració de les pensions d'acord amb l'IPC real

D'aquesta manera, el 2019 les pensions es revaloraran inicialment d'acord amb la previsió d'IPC, amb la mateixa garantia de paga compensatòria en cas de desviació de la inflació a finals d'any, igual que succeirà en aquest exercici. Així mateix, Govern i Units Podem han acordat incorporar a la normativa de la Seguretat Social la revaloració de les pensions d'acord amb l'IPC real.

També en matèria de Seguretat Social, s'incorporaran dos nous trams de cotització el 2019 al sistema especial d'empleades de llar com a pas previ a una plena integració al Règim General, que no podrà demorar-se més enllà de 2021.

Igualment i per garantir la sostenibilitat del sistema, s'acceleraran les mesures que permetin recuperar l'equilibri pressupostari a curt termini i s'estudiarà la incorporació, si escau, de noves fonts de finançament, com ara un impost a les transaccions financeres, alhora que les hores extraordinàries tornaran a cotitzar a la Seguretat Social.

També es revisaran les bonificacions a la contractació amb l'objectiu de reduir-les, garantint el manteniment d'aquelles que tenen com a finalitat la inserció al mercat laboral dels col·lectius amb especial vulnerabilitat.

Noticias relacionadas

contador