ep mercedes-benz iniciarastatt alemania la produccionclasesedan
DAIMLER

Les comandes industrials a Alemanya van caure més del que s'esperava el juliol a causa de la feble demanda de l'exterior, segons les dades publicades aquest dijous. Les dificultats dels fabricants podrien portar l'economia més gran d'Europa a una recessió durant el tercer trimestre.

Els contractes de béns alemanys van caure un 2,7% respecte al mes anterior a causa d'una gran caiguda en les reserves de països que no pertanyen a la zona euro, segons ha explicat el Ministeri d'economia. Mentrestant, la lectura de juny va ser revisada fins a un augment del 2,7% des de la pujada del 2,5% anunciada prèviament.

"El que al principi semblava una deflació de la cartera de comandes s'ha convertit en una crisi industrial"

"La disminució de les noves comandes augmenta significativament el risc d'una recessió per a l'economia alemanya", assenyalen des de VP Bank a Reuters.

En ING expliquen que "l'espiral descendent de la indústria alemanya continua i les últimes dades publicades no són encoratjadores. El que al principi només semblava una deflació de la cartera de comandes s'ha convertit en una crisi industrial. Aquesta tendència baixista no només està impulsada per la incertesa, sinó per una demanda externa cada vegada més feble arran dels conflictes comercials. Des del començament de l'any, les comandes nacionals han caigut més que les comandes estrangers, cosa que indica que els problemes mundials ja han començat a afectar l'economia nacional".

Noticias relacionadas

contador