• El Hang Seng, de camí a rubricar la seva millor setmana des de 2016
  • El Nikkei s'uneix al ral·li, amb un auge de l'1,5%

Els principals índexs del continent asiàtic han pres el relleu de les borses europees i de Wall Street, que van avançar fermament aquest dimecres. Els parquets d'Àsia es mantenen en el verd al tancament, en una jornada durant la qual es respira l'ambient de vacances davant l'any nou lunar.

  • 24,06€
  • -1,11%

Els mercats de la Xina continental i Corea del Sud estan tancats des d'aquest dijous, unint-se a la borsa de valors de Taiwan, que va començar el descans de vacances dimecres. L'activitat en el Hang Seng ha deixat molt bona boca, amb un auge de gairebé el 2% al parquet de Hong Kong, que només ha obert mitja jornada. L'índex afegeix aquests guanys al 3,5% dels dos dies anteriors i va de camí a rubricar la seva millor setmana des de mitjans de 2016.

Han tancat també a mitja sessió l'índex STI de Singapur i la borsa de Malàisia, que han avançat un 1,19% i un 0,18%, respectivament.

El Nikkei, per la seva banda, es desempallega del vermell i s'uneix al ral·li, amb un auge de l’1,5%, tot i que el ien ha tornat a marcar màxims de 15 mesos contra el dòlar, al voltant dels 106,10 iens. "És temporada de caça en el dòlar/ien", comenta Stephen Innes, analista d’Oanda, "i ho seguirà sent mentre el ien es canviï per sota de les 107 unitats contra el 'bitllet verd'", afegeix l'expert.

En altres llocs, l’ASX200 australià també avança un 1,17%, mentre que l’NZX50 de Nova Zelanda acaba pla, igual que Malàisia. La borsa de Bombai avança un 0,57%.

Noticias relacionadas

contador