ep archivo   una persona reposta gasolina en su vehiculo en una gasolinera
Raúl Fraile - Europa Press - Archivo

L'Associació Nacional d'Estacions de Servei Automàtiques (Aesae) reclama que s'agilitzi el cobrament de la bonificació davant la pròrroga dels 20 cèntims fins a final d'any i assegura que posarà tot de part seva per continuar canalitzant aquesta ajuda en forma de bonificació a totes les famílies espanyoles i alleujar tant com sigui possible l'economia d'aquestes.

Així, reclama al Ministeri d'Hisenda que agilitzi els pagaments de les quantitats anticipades per no posar en perill l'estabilitat financera de les benzineres que operen a Espanya. En una estimació de l'Aesae, les benzineres estan avançant 35.000 euros mensuals per estació de servei, "cosa que suposa un minvament important en la seva liquiditat i en molts casos, en no disposar d'aquesta, una recerca de finançament extern en entitats financeres, provocant un endeutament, uns costos financers i tot això sense cap contraprestació. Això està provocant un dany al seu negoci, posant en perill la seva viabilitat i la competència al sector", diuen.

Per això, des d'Aesae es demana al Govern i al Ministeri d'Hisenda buscar accions perquè s'agilitzi tant com sigui possible el pagament dels abonaments i es coordini aquest amb les hisendes provincials, perquè hi hagi un tracte igual en totes. A més, la possibilitat de contemplar l'opció d'endarrerir el pagament sense cost d'algun impost com el de societats, IVA, etc. a les empreses de distribució de carburants, “ja que així es podria alleujar les tensions de liquiditat que la major part de les estacions estan suportant en aquest moment”.

Aesae també vol agrair al Ministeri d'Hisenda que el límit de 2 milions inicial al pagament de les bonificacions s'hagi elevat a 5 milions. Considera que una baixada dels impostos especials dels carburants també seria una mesura que cal valorar, per frenar així la pujada dels preus, ja que la càrrega fiscal correspon a més de la meitat del preu final.

Des de la patronal de les benzineres automàtiques es reafirma el seu compromís de continuar oferint preus per als carburants el més ajustats possibles, per donar a tots els conductors una alternativa de proveïment molt competitiva, com ha fet des dels seus començaments el 2013.

Noticias relacionadas

contador