ep imatge darxiu 20181021130001
Imatge d'arxiuAYTO. DE PALMA - Archivo

BARCELONA, 21 (EUROPA PRESS)

L'empresa catalana Urbiotica ha tancat un acord de distribució per introduir el seu sistema intel·ligent de gestió d'aparcaments en 1.500 places del Canadà, ha informat la Conselleria d'Empresa i Coneixement en un comunicat aquest diumenge.

Urbiotica és una empresa especialitzada en solucions per smart cities i ha desenvolupat un sistema de monitoratge per a aparcaments, que funciona a través d'una aplicació i d'un sistema de sensors.

A finals del 2017, l'empresa catalana va participar en una missió organitzada per ACCIÓ, coincidint amb la celebració de la fira ITS World Congress a la capital de Quebec, on va conèixer al seu soci canadenc.

Aquest acord amb un proveïdor dedicat a la implementació de solucions tecnològiques per al sector dels transports permetrà a Urbiotica comercialitzar el seu sistema d'estacionament intel·ligent al Canadà, on ja ha establert projectes a Torontó i Mont-real.

DISPONIBILITAT DE PLACES

Aquest servei guia de l'usuari, a través d'una app, de manera senzilla i ràpida a les places d'estacionament a l'aire lliure, on s'han instal·lat uns sensors que indiquen la disponibilitat en temps real, agilitant el procés d'aparcament i reduint el temps de cerca.

Al mateix temps, el sistema d'Urbiotica "permet controlar de forma més eficient l'ús i el pagament dels estacionaments, evitant la congestió de la circulació i reduint la contaminació que es deriva", ha explicat el Chief Commercial Officer de l'empresa, Marc Boher.

"La participació a la fira ITS ens va ajudar a identificar potencials distribuïdors i introduir-nos al Canadà, on fins al moment no havíem aconseguit tancar cap acord", ha destacat Boher.

A més de les aplicacions destinades a l'usuari final, l'empresa també compta amb aplicacions pensades per facilitar la gestió dels aparcaments als seus propietaris, assegurant un ús més eficient i facilitant el pagament, tant en places al carrer com en espais tancats.

Urbiotica està present a 25 països al voltant del món, com Turquia Argentina, Alemanya, França i Costa Rica, i té la seva seu a Barcelona, on es va fundar el 2008 i ofereix també solucions per a la reducció de la contaminació acústica de les ciutats.

contador