cb economia usa eeuu

L'economia dels EUA va créixer un 2,1% entre els mesos de juliol i setembre, segons les dades publicades aquest divendres a la l'Oficina d'Anàlisi Econòmica. La dada, que coincideix amb les estimacions, és superior al 2% registrat durant el trimestre anterior.

L'augment en el PIB real durant el tercer trimestre va reflectir contribucions positives de les despeses de consum personal (PCE), despesa de govern federal, inversió residencial, exportacions i despeses de govern estatal i local que van ser parcialment compensats per contribucions negatives de la inversió fixa no residencial i la inversió d'inventari privat. Les importacions, que són una resta en el càlcul del PIB, van augmentar.

A més, l'acceleració durant el tercer trimestre va reflectir una disminució menor en la inversió d'inventari privat i augments en les exportacions i la inversió fixa residencial que va ser parcialment compensada per desacceleracions en PCE, despesa de govern federal i despesa de govern estatal i local, i una disminució més gran en Inversió fixa no residencial.

contador