• Espanya va créixer un 0,7% durant els últims tres mesos de 2017, per sobre de les principals economies europees
  • Les exportacions i importacions van créixer un 1,9% i un 1,1% respectivament durant l'últim trimestre del passat exercici
cbcomercio82s

L'economia de l'Eurozona va tancar 2017 creixent un 2,3%, amb un desenvolupament del 0,6% durant l'últim trimestre del passat exercici tant per al bloc monetari, com per al total de la Unió Europea. El Producte Interior Brut (PIB) de la Unió dels 28 va tancar el passat exercici creixent una dècima més fins al 2,4% en el total de l'any. Les exportacions i importacions es van posicionar com el component amb major contribució al desenvolupament de l'economia per als últims tres mesos del passat exercici. Així ho reflecteix l'informe de creixement publicat per Eurostat aquest matí.

Així mateix, en comparació el resultat de l'últim trimestre amb el mateix període del 2016, l'economia de l'Eurozona i de la UE va créixer un 2,7% i 2,6% respectivament.

Pel que fa a cada estat membre, el major creixement dels últims tres mesos de 2017 es va produir a Estònia (+2,2%), seguit d'Eslovènia (+2,0%) i Lituània (+1,4%), mentre que el menor desenvolupament es va produir a Grècia i Croàcia (totes dues amb un 1%), seguit d'Itàlia i Letònia (totes dues amb un 0,3%).

EL COMERÇ VA SER ESSENCIAL

Durant el període d'octubre a desembre de 2017, les exportacions van créixer un 1,9% a l'Eurozona i un 1,7% a la UE, amb les importacions creixent un 1,1% al bloc monetari i un 0,6% en el total de la unió. Així, les dades d'exportacions van millorar els ja positives registrades durant l'anterior trimestre, amb el comerç posicionant-se com el component amb major pes en el resultat del creixement de l'economia de les dues zones.

Per la seva banda, el consum privat va créixer un 0,2% a la zona euro i un 0,3% a la UE, ambdós una dècima per sota dels resultats obtinguts durant el tercer trimestre. Així mateix, la formació de capital fix va créixer un 0,9% en ambdues després del resultat negatiu de l'Eurozona al setembre. Finalment, mentre que la contribució del balanç exterior al creixement del PIB va ser positiu per a ambdues zones, l'efecte dels canvis en inventaris va ser negatiu.

Espanya va tancar l'any creixent un 0,7% durant l'últim trimestre del 2017, una dada que millora un 3,1% l'obtinguda durant el mateix període de 2016. El desenvolupament de l'economia nacional va ser, per tant, del 0,8% pel primer trimestre, 0,9% pel segon i un 0,7% pel tercer, igualant la dada del quart. Aquest avanç del 0,7% des d'octubre a desembre va ser superior al creixement experimentat per les principals economies del bloc: Alemanya (+0,6%), França (+0,6%), Itàlia (+0,3), Regne Unit (+0,4%).

Noticias relacionadas

contador