zone euro la croissance du pib revue a 0 6 au premier trimestre

L'economia de la zona euro registra un creixement del 0,6% durant el segon trimestre, segons l'estimació preliminar publicada per Eurostat, l'oficina estadística comunitària. En comparació amb el mateix trimestre de l'any passat, el PIB avança un 3,9% a la zona de l'euro.

A tota la Unió Europea (UE), el creixement econòmic va ser també del 0,6% al segon trimestre en comparació amb el primer, mentre que enfront del mateix període de l'any passat, el creixement va ser del 4%.

Per països, es van registrar caigudes del Producte Interior Brut (PIB) a Polònia (-2,3%), Letònia (-1,4%), Lituània (-0,4%) i Portugal (-0,2%). Per contra, els creixements més grans van tenir lloc als Països Baixos (2,6%), Romania (2,1%) i Suècia (1,4%).

Entre les principals economies, Alemanya es va estancar. El PIB va augmentar un 0,5% intertrimestral a França i un 1,1% i un 1% a Espanya i Itàlia, respectivament.

"Aquest segueix sent un resultat sòlid que deixa les xifres del PIB pintant una imatge afalagadora de la dinàmica de creixement al primer semestre del 2022", asseguren els analistes d'Oxford Economics, que creuen que el creixement "serà molt més moderat a la segona meitat de l'any i el 2023".

De fet, anticipen "que un estancament proper al tercer trimestre serà seguit per una contracció modesta al quart trimestre i un petit creixement a principis del 2023". Per la seva banda, a Pantheon Macroeconomics preveuen un creixement per a tot el 2022 de poc més del 2,5%, "abans d'una forta desacceleració al proper any".

Noticias relacionadas

contador