bundestag dl 3
Pixabay

Sembla que l'economia alemanya es manté sòlida. Al tercer trimestre, el Producte Interior Brut (PIB) va augmentar un 0,4% en comparació amb el trimestre anterior, segons les dades de l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis). És una dècima més del que s'estima i suposa una dada superior al creixement del 0,1% del trimestre previ.

Tot i les difícils condicions econòmiques mundials amb l'actual pandèmia del coronavirus, els colls d'ampolla al subministrament, l'augment dels preus i la guerra a Ucraïna, la producció econòmica va augmentar com durant els dos primers trimestres de l'any (+0,8% i +0,1%).

La producció econòmica al tercer trimestre del 2022 va ser impulsada principalment per la despesa dels consumidors privats, malgrat els forts augments de preus continus i l'expansió de la crisi energètica.

En comparació interanual, el creixement del PIB al tercer trimestre va ser de l'1,2% en termes reals i de l'1,3% en termes de preus i calendari.

"L'economia alemanya va desafiar la crisi energètica al tercer trimestre i va registrar un creixement decent", destaquen els analistes de Pantheon Macroeconomics. Mirant cap al futur, creuen que els senyals d'estabilització a les enquestes, consistents amb la caiguda recent en els preus de la gasolina, "són bones notícies".

"Serà interessant veure si aquests brots verds sobreviuen una onada de fred, que sembla que està a les cartes a principis de desembre. Ho dubtem. En termes més generals, les dades continuen sent consistents amb l'entrada de l'economia en una recessió tècnica, que segueix sent la nostra base per al quart i el primer trimestre", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador