ep cuarentena para espanoles que vuelen a reino unido
Óscar Cañas - Europa Press - Archivo

L'economia britànica confirma la seva recuperació durant el quart trimestre, ja que el PIB del quart trimestre va avançar un 1,3%, una xifra que se situa per sobre de l'1% anticipat pel consens de mercat.

La revisió a l'alça del PIB trimestral des de l'anterior 1% permet reduir la caiguda del PIB britànic l'any passat fins al -7,3% des del -7,8% anterior.

El consum privat va caure un 1,7%, mentre la despesa del Govern va repuntar un 6,7%, les exportacions van avançar un 6,1% i les importacions van pujar un 11%, mentre la inversió empresarial va avançar un 5,9%.

El Regne Unit ha estat una de les economies més colpejades per la pandèmia, al costat d'Espanya i l'Argentina a nivell global. El seu PIB es va contreure un 2,9% al gener, ja que "les restriccions del Govern van reduir l'activitat econòmica", segons l'Oficina Nacional d'Estadística (ONS per les seves sigles en anglès). El consens n'esperava un descens del 4,9%.

Encara que els avanços del país en la vacunació contra el coronavirus anticipa que el seu creixement s'accelerarà de manera important a partir del segon trimestre i al llarg de 2021. El Govern ja ha establert un calendari de desescalada per tornar a la normalitat de manera progressiva durant els pròxims mesos.

Noticias relacionadas

contador