zona euro portada

La taxa d'atur de la zona de l'euro va baixar fins al 6,6% al juliol, enfront del 6,7% revisat a l'alça al juny, segons les dades de l'agència d'estadística de la Unió Europea (UE), Eurostat, publicades dijous.

Els experts indiquen que aquesta lleu reducció en un senyal de resistència del mercat laboral, fins i tot quan s'acosta una recessió econòmica.

El nombre d'aturats va baixar en 77.000 persones al juliol, fins a 10,98 milions, segons l'agència d'estadística.

La taxa d'atur de la zona de l'euro se situa en un nivell mínim històric. Els economistes esperen que la desocupació augmenti a mesura que l'economia de la regió entri en recessió cap a finals d'any, però és probable que qualsevol augment de l'atur sigui modest.

El mercat de treball de la zona euro continua sent sòlid a principis del tercer trimestre. La taxa d'atur a Alemanya es va mantenir sense canvis, al 2,9%, i va desafiar encara més l'augment de la taxa de sol·licituds nacionals, a causa de l'afluència de refugiats ucraïnesos. A França, la desocupació es va reduir en 0,1 punts, fins al 7,5%, mentre que a Espanya es va mantenir sense canvis, al 12,6%. A Itàlia, la desocupació va baixar al 7,9%, enfront del 8,0% del juny. A les economies més petites, però, la desocupació va augmentar als Països Baixos i Àustria, en 0,2 i 0,4 punts, respectivament, fins al 3,6% i el 4,6%. La desocupació també va augmentar una mica a Finlàndia, en 0,1 punts percentuals, fins al 6,8%, mentre que va baixar a Portugal, fins al 5,9% des del 6,0%. En total, el nombre de desocupats a la zona euro va baixar en 77.000 persones al juliol, invertint el trivial augment de 7.000 persones del juny.

"Es tracta de xifres sòlides en general, que animaran el BCE a centrar la seva atenció en l'inflació encara elevada dels propers mesos. Les dades de les enquestes suggereixen que el ritme de millora del mercat laboral s'està alentint, i seguim pensant que el atur augmentarà lleugerament durant els propers sis mesos a mesura que caigui el PIB. Tot i això, no augmentarà gaire, i els riscos s'inclinen cap a un resultat més positiu”, indiquen els experts de Pantheon Macroeconomics.

Noticias relacionadas

contador