ep archivo   varias personas en la entrada de la oficina de empleo del paseo de las acacias el mismo
Carlos Luján - Europa Press - Archivo

El Ministeri de Treball i Economia Social ha presentat aquest dilluns les dades de feina a Espanya. Tot i les bones xifres d'atur, experts com Javier Molina, portaveu a Espanya de la plataforma d'inversió en multiactius eToro, avisen que “és probable que els problemes arribin al final de la temporada turística: al setembre, ens trobarem amb una economia que més enllà del turisme no és capaç de créixer i amb una desacceleració a nivell mundial”.

El nombre de persones registrades a les Oficines del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) en acabar el mes de juny ha baixat en 42.409, la xifra més baixa des del 2012. La dada d'atur registrada, per part seva, s'ha situat en 2.880 .582 persones, i es manté als nivells més baixos des de l'octubre del 2008.

Així mateix, l'atur femení ha baixat fins als nivells més baixos des del 2009. Per sectors, s'ha produït una forta concentració d'ocupació al sector serveis, indústria i construcció.

Des del Ministeri han destacat que la contractació segueix la tònica dels mesos anteriors. S'han registrat 783.595 contractes de treball de caràcter indefinit que suposen pràcticament un de cada dos contractes nous (44,3%) en un mes marcat fins ara per la contractació temporal.

Aquestes dades estan en línia amb les expectatives del mercat. La millora respecte als mesos anteriors és un fet habitual en aquestes dates a causa de l'increment del turisme a Espanya.

Durant el mes de maig, el nostre país ha rebut la visita de 7 milions de turistes internacionals, un 411,1% més que al mateix mes del 2021, quan van arribar als 1,4 milions. Per la seva banda, la despesa total realitzada pels turistes internacionals que visiten Espanya al maig arriba als 8.023 milions d'euros, xifra que suposa un augment del 474,8% respecte al mateix mes del 2021, quan va ser de 1.396 milions.

Noticias relacionadas

contador