• En el conjunt de la UE, la taxa d'atur se situa al 7,7%

La taxa d'atur de l'Eurozona s'ha mantingut sense canvis al mes de juliol respecte a la dada de juny i d'acord amb la previsió del mercat, que esperava que l'atur romangués al 9,1%. La mateixa tònica segueix el mercat laboral en el conjunt de la Unió Europea (UE), on la desocupació s'ha situat al 7,7%, segons Eurostat.

L'oficina d'estadística comunitària ha assenyalat que la taxa d'atur en els socis de l'euro roman al seu nivell més baix des de febrer de 2009, mentre que en el conjunt de la UE és la menor registrada des de desembre de 2008. A més, la dada del setè mes de l'any suposa una millora en termes anuals, comparada amb la mateixa dada de 2016, quan el percentatge va ascendir al 10,0% a la zona euro, mentre que al Europa dels 'vint-i-vuit' era del 8,5%.

Pel que fa a nombre de persones sense feina, puja a un total de 18.916.000 en el conjunt de la UE, dels quals 14.860 milions pertanyen a la zona euro. Comparat amb el mes anterior, el nombre de persones sense feina s'ha incrementat en 93.000 'als vint-i-vuit' i en 73.000 en el bloc de la moneda única.

Per països, Grècia segueix al capdavant en percentatge de desocupats, amb una taxa del 21,7%, seguit d'Espanya, la taxa de la qual es manté estable respecte al juny, al 17,1%.

Noticias relacionadas

contador